fransk-vin

Lidt om fransk hvidvin

Området omkring Bordeaux er verdens største producent af vin. Det er fra dette område at sød fransk hvidvin kommer. Sémillon, er druen der er grundlaget for fransk hvidvin der kan nå en høj alder. Sémillon vinene udvikler med alderen aromaer af honning, kandiserede frugter og konfekt. Desuden bevarer denne franske hvidvin ofte en frisk antydning af citrus.

Sauternes er nok den mest kendte fransk hvidvin fra dette område. Men Sauterne er et område i Graves, Bordeaux hvor der udelukkende produceres hvidvine. Alle hvidvine fra dette område er søde og besidder en meget karakteristisk gylden farve. Semillon er hoveddruen, men der bruges også Muscadelle og Sauvignon Blanc. Denne franske hvidvin lagres på nye træfade, dette for at give vinen lidt vaniljeduft og eksotisk smag. Det er ikke let at lave en Sauternes. Ædelråddet skal være på det helt rigtige niveau og kun de mest berørte druer plukkes, hvilket er ensbetydende med et lavt udbytte og dermed en temmelig kostbar vin. Druerne gærer til de når 14 % alkohol hvilket dræber gærcellerne og efterlader en del restsukker.

fransk hvidvin

Sauterne drikkes ofte i Danmark som en dessert vin alene, men den ledsager frois gras ganske godt, med sin sødme til den fede smag. Hvis du nu er en af dem der stadig spiser fois gras trods tvangsfodring.

Næste indlæg »

Vinsmagningsguide – bliv vinekspert på ingen tid

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *