fondant

Sådan laver du fondant

Fondant bruges typisk til kagepynt, eller som fyld til forskellige slags kager.  Man kan vælge at lave fondanten selv eller man kan vælge at købe den. Hvis du vælger at lave den selv skal du typisk bruge ingredienser som sukker, vand, glukose, og eddike. For at tilberede det hele såfremt du har taget de mål og gram du skal bruge til din kage, skal det blandes sammen og sætte det på et komfur, der skal bringes i kog. Og kog det i cirka en 25-35 minutter, for at være sikker på at den har fået nok skal du tage noget fondanten og prøve at forme den i en lille kugle, efter vel og mærket den har kølet lidt af.

Fondant eller marcipan?
Mange vælger i stedet for fondant at bruge marcipan i stedet for som kagepynt, og dette kan man også uden problemer, dog er fondanten nemmere mere robust og nemmere at have med at gøre når man skal lave forskellige former for kagepynt, derudover får man også et langt pænere resultat ved at bruge fondant. Dog skal det siges at mange, inklusiv mig selv foretrækker at spise marcipan, end fondant som man i øvrigt skal lave nogle dage før den sættes på kagen før man kan spise den, dog er fondanten æstetisk klasser over marcipanen. Derudover er der outsideren sugarpaste som nogle også vælger at bruge som kagepynt som umiddelbart ved første øjekast ligner meget hinanden. Forskellen består i lugten, fondant dufter af vanilje og sugarpaste af noget fabriksfabrikerede sjuskmask, dertil er der ingen unødvendige tilsætningsstoffer i fondanten, mens det med sugarpasten er lige omvendt. Til sidst vil jeg tilføje at det er meget kan smelte fondanten og lave om det om til et nyt produkt, hvilket heller ikke er muligt med sugarpaste.

fondant

Hvis du derude har nogle gode opskrifter på den helt rigtige fondant så skriv gerne, eller indsend jeres egen opskrift her på siden.  I må også meget gerne indsende jeres egne videoer hvor i laver fondant, marcipan, eller sugarpaste som kagepynt, hvad enten de er gode eller dårlige er underordnet, det der tæller er jeres entusiasme for bagning og kagepynt.

Næste indlæg »

Anbefaling af nichebutik til køb af overtræksmarcipan

Tilføj en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *